KAKO DA PREŽIVITE SRČANI UDAR AKO STE SAMI U KUĆI

Srčani bolesnici muku muče tokom toplih ljetnjih dana. Ono čega se moraju čuvati najviše je izlaganje suncu u momentima kada je ono najjače kao i prejedanje.

 

 

Međutim, naučno je dokazano da vrućina ništa gore ne djeluje na srčane bolesnike od hladnoće. Nagle promjene vremenskih uslova su te koje u stvari uništavaju tijelo.

 

 

Ukoliko osjetite prve simptome srčanog udara morate da se na vrijeme javite doktoru i to može da vam spase život.

 

 

Međutim, ako ste tokom tih momenata sami u kući evo šta morate da radite:

 

Većina ljudi kada doživljavaju srčani udar, je bez pomoći, osoba čije srce kuca nepravilno i počinje se osjećati loše, ima samo oko 10 sekundi prije nego što izgubi svijest.

 

 

Međutim, ove osobe mogu pomoći sebi tako što će kašljati, energično, ponovno i ponovno (učestalo). Treba uzeti dubok udah prije svakog kašlja, a kašalj mora biti dubok i produžen, kao kad se proizvodi šlajm iz dubine grudi. Dah i kašalj se moraju ponavljati svake 2 sekunde bez prestanka dok ne stigne pomoć, ili dok se ne osjeti da srce ponovno kuca normalno.

 

 

Duboko disanje unosi kiseonik u pluća, a pokreti kašljanja gnječe srce i održavaju cirkulaciju krvi. Pritisak gnječenja srca pomaže vraćanju normalnog ritma. Na ovaj način, žrtve srčanog udara mogu stići do bolnice..

 

 

izvor:stil

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *