OVO SVI RADIMO A MOŽE NAS KOŠTATI ZDRAVLJA: Evo zašto nikako NE SMETE da pijete USTAJALU VODU

Koliko vam se puta desilo da umirete od žeđi, u kolima ste i onda otkrijete flašicu vode za koju niste sigurni koliko dugo tu stoji? Veliki broj ljudi odlučiće se da popije malo vode iz nje, jer voda ionako nema rok trajanja, ali time prave ozbiljnu grešku!

 

 

 

Automobil koji je ceo dan parkiran na suncu, a u njemu je flašica vode, nikako nema dobar učinak na tečnost jer potpuno menja njen sastav.

 

 

Naime, ukoliko je temperatura vazduha 30 stepeni, u automobilu će biti 45 nakon samo pola sata na parkingu, a u jeku leta temperatura se penje i do 70 stepeni. Znate i sami da je teško i minut sedeti u automobilu na takvoj vrućini, a zamislite tek na šta liči voda praktično skuvana u toj plastici.

 

 

Naučnici potvrdili

 

Sprovedena su i istraživanja na ovu temu i pokazalo se da plastične flaše na ovako visokim temperaturama ispuštaju bisfenol A koji imitira lučenje estrogena i proizvodi disbalans hormona, ali povezan je i sa gojaznošću i dijabetesom. Pored toga, zagrejana plastika ispušta i metal antimon, takođe vrlo opasan po zdravlje.

 

 

Zato plastične flaše uvek držite na hladnom i suvom mestu, kako biste izbegli sve ove rizike.

 

 

izvor:srbijadanas.com

 

 

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *