OVO JE NAJBOLJE PIĆE koje možete pokloniti tijelu UJUTRO..

Većina ljudi zna da limun voda je dobra za nas. Puna je vitamina C i odlična za cjelokupno zdravlje. Pogotovo što smo se približili još jednoj sezoni gripe i potrebno je naš imunološki sustav držati u top formi.

 

I dok može biti dobro popiti veliku čašu vode s puno svježeg, organskog soka od limuna, ovo je ono što možda još ne znate.

 

 

1. Voda s limunom može pomoći izliječiti akne.

Pijenje vode s limunom jača imunološki sustav i pomaže u probavljanju hrane.

To pomaže očistiti vaše akne.

 

 

2. Voda s limunom pomaže da izgubite težinu.

Jedna od velikih prednosti soka od limuna je da pomaže tijelu normalizirati razinu šećera u krvi što pruža veliku pomoć u mršavljenju.

 

 

3. Voda s limunom pomaže spriječiti nastajanje bubrežnih kamenaca.

 

 

Barem kod nekih ljudi. Limun sadrži tonu kalija što čini razinu citrata u urinu većim, a što onemogućava stvaranje kamenaca.

 

 

4. Voda s limunom pomaže spriječiti nastajanje žučnih kamenaca.

Ista priča kao i stavka gore, naravno.

 

 

5. Voda s limunom pomaže kod GERB-a.

GERB ili gastroezofagealna refluksna bolest je vraćanje sadržaja iz želuca u jednjak, što je vrlo neugodno zbog povećanog lučenja želučane kiseline. Može izgledati kao kontraproduktivno, jer je limun toliko kiseo, ali sok od limuna u vodi zapravo pomaže smiriti želučane kiseline i čini dobro.

 

 

6. Voda s limunom pomaže kod mučnine.

Najjednostavniji, ali zaista djelotvoran prirodni lijek protiv mučnine i povraćanja je sok od limuna. Posebno se preporučuje i nakon povraćanja jer trenutno osvježava usnu šupljinu i umanjuje mogućnost od ponovne pojave mučnine. Sok od limuna u ovom slučaju treba napraviti s manje vode nego sto to u sebi sadrži klasična limunada i ne treba ga popiti odjednom već u gutljajima. Budući da je potpuno neškodljiv, koristan je za otklanjanje mučnine i u trudnoći.

 

Vjerojatno ste mislili da ćemo reći neke loše stvari o vodi s limunom, zar ne? Međutim, loših stvari kod vode s limunom gotovo da i nema osim što kažu da limun oštećuje zubnu caklinu te je preporučeno promućkati malo vode u ustima nakon konzumiranja ili pak vodu s limunom piti na slamku.

 

Moć dodavanja kurkume u kombinaciju

Dodavanje kurkume (turmerika) u svoju toplu vodu s limunom ne mijenja joj puno okus, a djelotvorno djeluje na svaki sustav u tijelu. Dodavanje ovog moćnog začina vašoj prehrani je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje dugoročno zdravlje.

Potrebni sastojci:

  • 1 šalica tople vode
  • Sok od pola limuna
  • 1/4 žličice kurkume
  • Opcija: Na vrh žličice meda ili nekog prirodnog sirupa zaslađivača

Priprema: U toploj vodi dobro promiješajte limun i kurkumu. Prije ispijanja također promiješajte, jer će se kurkuma taložiti na dno.

 

 

izvor: atma.hr

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *