Svi ga imaju u svom domu, a niko ne zna da je to najbolji lijek za bolove u kičmi – za 12 sati bol je uklonjena!

Bolovi u kičmi nisu nimalo bezazlena stvar. Ti bolovi mogu biti vrlo jaki i sputavati nas u našim svakodnevnim aktivnostima. Ovdje ćemo vam pokazati rješenje koje će vam pomoći da se oslobodite tih bolova:

 

 

Inače, obratite pažnju na svoje držanje. Nemojte biti pogrbljeni. Obratite pažnju u kakvom položaju spavate. Za leđa je dobro da spavate na što tvrđem krevetu . Krećite se, nemojte puno sjediti, ustanite i prošetajte malo.

Ukoliko osjetite bolove, ne posežite odmah za lijekovima protiv bolova. Oni će vam smanjiti bolove, ali zato štete drugim organima i stvaraju vam ovisnost. Zato ih ne koristite često.

 

Bolje je da tada uzmete neki prirodni lijek koji neće imati štetne posljedice. Ovaj lijek će vam pomoći kod bolova u kičmi, možete staviti bijeli luk u krpu i nanijeti na bolno područje da stoji otprilike 2 sata.

 

Pored toga, možete uzeti 4 čehna i prokuhati sa 200 ml mlijeka. Popijte 1 šolju , a možete dodati med kako biste neutralisali ukus.

 

 

izvor: megagiga

One comment

 1. Bol ce mozda biti uklonjena ali problem ostaje .
  Nista to ne pomaze. Jos davne 1984 pred odlazak u vojsku ,ukljestilo, me u kicmi pripremajuci drva za zimu.
  Odlazim u vojsku i nekoliko puta zbog teske obuke bol se stalno javljala i primam nekoliko puta po 7 ,koktel, inekcija.
  Sve do prosle godine sam muku muci sa bolovima u kicmi. A onda sam otisao na pregled gdje su ustanovili da su mi 4- 5 i 7-8 prsljenovi veoma blizu ispod 6mm razmaka sto mi stvaralo bolove a normalno je 11-12. I zbog toga ,tekucina, (na ovoj slici plave boje) ne moze samostalno da se obnavlja.
  Dobijam terapiju 12 dikompresija- istezanje kicme da bi se omogucilo ponovno samostalno stvaranje te, tekucine ,izmedju prsljenova. I 24 elektro vibrirajuca masiranja uz kicmu. Nakon 7 kombinovanih tretmana osjetio sam prestanak bolova prilikom pokreta.
  Nakon svih 36 tretmana na novim snimcima razmaci izmedju prsljenova su se povecali na 10.9 odnosno 11.2 mm.
  Prije toga sam radio terapije, vjezbe koje su mi samo stvarale bolove . Predlagali su operaciju ili inekcije izmedju prsljenova koje su bolne a pokazale su se kao nepotrebne jer nakon tih tretmana ,tekucina, izmedju prsljenova se obnavlja sama i bol nakon 32 godine vise ne osjetim.

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *