ZBOGOM OPADANJU KOSE – PRIRODNA MASKA ZA POTPUNU REGENERACIJU DLAKE

Problem sa opadanjem kose nije nimalo prijatan ni za jednu damu koja se sa njim susrela. Faktori koji dovode do ove pojave mogu biti raznoliki – u vezi sa stresom, ishranom, neadekvatnom negom kose, što podrazumeva uglavnom korišćenje pogrešnih kozmetičkih preparata, potom vremenske prilike koje dovode do toga da dlaka bude suviše sklona lomljenju i pucanju, odnosno biva dehidrirana. Kako biste se uspešno izborili sa ovim problemom, potrebno je da, pre svega nahranite i obnovite vlasi svoje kose, a u tome vam može pomoći i prirodna maska za potpunu regeneraciju dlake, koju vam predlažemo u nastavku.

 

 

Osim što će tretman vaše kosom ovom maskom zasigurno dati željene rezultate, posebna je pogodnost što možete sami da je pripremite, ne sadrži hemikalije koje bi dodatno mogle pogoršati problem sa opadanjem, a sve potrebne sastojke već imate u svojoj kuhinji.

 

 

Za pravljenje maske pripremite:

 

 

1 supenu kašiku maslinovog ulja

 

1 supenu kašiku soka od isceđenog limuna

 

1 kašičica ricinusovog ulja

 

1 žumance

 

Pola supene kašike medicinskog petroleja

 

Sve to ručno dobro izmešate dok ne dobijete kompaktnu smesu, koju potom nanosite na kosu, i to od korena dlake do vrha, sat vremena pre pranja.

 

Umotajte kosu i peškir, ili u najlon kesu, i ostavite masku da deluje, kao što smo rekli, sat vremena. Potom je operite šamponom i regeneratorom, kao i uobičajeno.

 

Preporuka je da ovaj tretman primenjujete dva puta nedeljno, kako bi rezlutati bili vidljivi u što skorijem roku.

 

Pomenimo i da su svojstva sastojaka ove maske ključna u sprečavanju opadanja kose – maslinovo i ricinusovo ulje pospešuju rast dlake, petrolej je od davnima  poznat u borbi protiv opadanja kose, limun je bogat vitaminom C koji je neophodan za regeneraciju vlasi, a žumance je puno proteina, koji prodiru dubisnki u dlaku i hrane je.

 

 

Možete vi to same!

 

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *