Kako lako pročistiti zrak u stanu od virusa

Danas su rijetke biljke koje su nadaleko poznate i korisne kao češnjak, a koje se već tisućljećima koriste u medicini. Dugo ga se upotrebljavalo kao lijek, a ne kao začin. Češnjak se od davnina smatra jednim od najučinkovitijih prirodnih lijekova koji uklanjaju crijevne parazite i olakšava probleme s disanjem i probavom.

 

 

Češnjak ima karakterističan miris, okus i ljutinu. Njegovom širokom spektru djelovanja može se pripisati više od 200 biološki aktivnih spojeva, među kojima su najznačajniji glicin i eterično ulje. Zbog sumpornih spojeva u eteričnim uljima ima neugodan miris, ali bez njih nema ozdravljenja. Češnjak između ostalog sadrži kalcij, fosfor, selen, te prilično veliku količinu vitamina B i C i proteine.

 

 

Među poznate biljne antibiotike spada i češnjak jer najučinkovitije pomaže protiv streptokoka, tifusa i raznih gljivica i virusa. Češnjak također ima djelovanje antibiotika protiv infekcija u prsima, groznica, gripa, upala uha, upala usta, a ublažava i herpes.

 

 

Znanstvenici su dokazali učinak češnjaka protiv crijevnih parazita. Također ima učinak na detoksikaciju i čišćenje krvi. Rudari koji su kozumirali znatne količine češnjaka, nisu imali otrovanja olovom.

 

 

Za dobrobit našeg zdravlja preporuča se konzumirati češnjak u obliku raznih pripravaka, koja sadrže dragocjena ulja češnjaka, a nakon gutanja ne ostavljaju za sobom neugodan miris češnjaka.

 

 

Dezinficirajte zrak u svom stanu na slijedeći jednostavan način

 

 

Uzmite glavicu češnjaka i pažljivo skinite češnjeve, bez da uništite ljusku.

 

Stabljiku s ostacima ljuske na kojoj su bili češnjevi zapalite na malom pladnju ili pepeljari  i ostavite je da tinja.

 

Ovaj dim nije neugodan, a vrlo je koristan za pročišćavanje zraka od virusa i prevenciju oboljenja grla, nosa i pluća.

 

 

Ostanite zdravi dok haraju sezone virusa i gripe

 

 

Postoji još jedan narodni savjet koji vas ‘sigurno’ štiti od napada raznih virusa, a glasi ovako:

 

 

“Kupiš kilogram luka (kapule) ili češnjaka, rasporediš glavice u nekoliko posuda i staviš ih u sobe u kojima provodiš najviše vremena. Luk će ‘upiti’ sve viruse i bakterije, a ti ćeš cijelu zimu biti zdrav!”

 

Nakon nekog vremena, luk bacite, nemojte ga pojesti.

 

 

Izvori:

prirodna-medicina-recepti.com

yumama.com

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *