Kako otopiti kamen u bubregu?

Prvo i osnovno u borbi protiv kamenca u bubregu jeste kvalitetna prehrana. Osoba koja ima kamen u bubregu treba da u što manjoj mjeri konzumira sol i meso. Ako se i jede meso, tada savjetujemo da ono bude kvalitetno, a ne jesti konzerve ili neke druge prerađevine od mesa.

 

 

Da bi očuvali vaše bubrege zdravima i bez kamenca potrudite se koristiti u što većoj mjeri ulje od maslina, i laneno ulje. Pored maslinovog i ulja od lana zdravo je konzumirati barem po jednu kašiku dnevno i ribljeg ulja.

Voće i povrće su dobri suborci u borbi protiv kamenca, a najprije bi mogli izdvojiti kelj, lubenicu, dinju, grožđe, jagode, borovnicu, zeleni paradajz i slično. Pored nabrojanih sastojaka zdravo je konzumirati i integralni pirinač, plodove mora, soju i općenito namirnice bogate magnezijem.

Kamen u bubregu liječimo i čajem. Dobar je čaj od kukuruzne svile ili biljke troskot. Pored toga, dobro je i zdravo konzumirati čaj od kantariona, koprive, bosiljka, peršina, kima, te žalfije. Svi ovi čajevi čiste bubrege od kamenca.

 

 

 

 

 

Izvor:narodnilijek.com

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *