Suđeno im da postanu najbolji prijatelji: Dečak i mačak sa istom retkom pojavom dokaz da su razlike čarobne

Priča o dječaku čija porodica je udomila mače sa istom rijetkom pojavom koju ima i njihov sin objavljena je na američkom portalu Love What Matters.

 

Kada je vidjela fotografiju mačeta koje je spašeno u Minesoti, majka dječaka Maddena odmah je znala da je mačetu suđeno da bude dio njihove porodice. Ne samo da je mače imalo rascjep usne i nepca kao njen 7-godišnji sin, već je imalo i potpunu heterohromiju dužice – oči različite boje – kao Madden.

 

“Njima je suđeno da postanu najbolji prijatelji. Zanimljivo je kako ljubimac može učiniti da se osjećaš manje usamljeno”, kazala je Maddenova majka.

 

Mačak je dobio ime Moon i sada su on i Madden nerazdvojni.

 

“Svima je potreban prijatelj, svakome je potrebno da ga razumiju. Toliko sam zahvalna što Madden ima Moon. Ne samo da on i mače imaju društvo, već se nadam da će Moon pomoći Maddenu da shvati da je biti rođen jedinstven nevjerovatna stvar, da je on čaroban. Ova dva zgodna momka su pravo čudo.”

Dječak je ranije bio izložen uvredama i maltretiranju od strane vršnjaka, pa se majka nada da će mu novi prijatelj pomoći da povrati samopouzdanje.

 

Takođe se nadaju da će njihova priča pomoći u podizanju svijesti o ovoj rijetkoj pojavi. Heterohromija dužice je kada dio dužice ima najmanje dvije boje. Potpuna heterohromija, kada su oči potpuno različitih boja je sasvim rijetka, i postoji u manje od 1% stanovništva. U kombinaciji sa rascjepom usne i nepca, to je izuzetno rijetko.

 

“Nemojte biti okrutni prema drugim ljudima koji su različiti. Već smo imali dovoljno problema”, poručuje Madden u videu koji je snimio. “Budite ljubazni prema svima. Propuštate da upoznate mnogo sjajnih ljudi ako se loše odnosite prema njima. Ako je neko okrutan prema vama, vi budite fini prema njima. Zato što je ljudima koje je teško voljeti najviše potrebna ljubav.”

 

 

 

 

 

Izvor:buka

Add a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *